Lid worden?

Een toneelvereniging onderscheidt zich van vele andere soorten verenigingen door het feit dat je niet altijd kunt meespelen in een stuk. Niet ieder lid kan in elke productie als speler worden opgesteld, terwijl de meeste mensen toch lid zijn geworden om toneel te kunnen spelen. Het niet opgesteld worden in een stuk kan dus reden tot teleurstelling geven. Het bestuur doet zijn best om zoveel mogelijk leden aan bod te laten komen in de verschillende producties.

Gelukkig zijn er naast toneelspelen veel andere dingen te doen die het uiteindelijk mogelijk maken om prachtige producties op de planken te zetten. Ook op deze manier kun je je betrokkenheid bij de vereniging tonen of creëren. Dat wordt als lid zelfs van je verwacht. Denk maar aan:

 • bardienst tijdens eigen voorstellingen en die van anderen
 • kassadienst idem
 • ontwerpen en bouwen van decors
 • ontwerpen en maken van kostuums
 • bijeenzoeken en bewaren van rekwisieten
 • grimeren
 • regisseren (onder voorwaarden)
 • regie-assistentie 
 • PR activiteiten
 • artistiek beheer
 • techniek (licht en geluid)
 • beheer en behoud theater (diversen)
 • en niet te vergeten de jaarlijkse schoonmaak van het gehele theater

Daarbij moet je jezelf realiseren dat wanneer je meespeelt in een van de stukken je minimaal 30 keer repeteert en 10 of meer opvoeringen speelt. Dit zijn vaak hele leuke maar ook vermoeiende processen. Je moet dus echt een passie hebben om toneel te spelen. Als je dat hebt, dan vind je bij ons de allerleukste plek om je hobby uit te voeren.

Naast de vaste producties organiseert de vereniging geregeld kleinere cursussen (bv van 10 lessen), workshops of komen we bij elkaar tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten (Nieuwjaarsbijeenkomst en Start van het Theaterseizoen).
 
Van diegene die spelend lid wil worden, wordt verwacht dat hij of zij een serieuze spelcursus heeft gevolgd, zoals bijvoorbeeld bij de Zeeuwse Amateurtheaterschool 'De Ambitie'. De grondbeginselen van het toneelspelen zijn dan aangeleerd en dat heeft dan weer een betere aansluiting bij de groep tot gevolg. Heb jij deze cursus niet gevolgd, maar heb jij aantoonbare spelervaring en bekendheid met de grondbeginselen van het toneelspel, informeer dan naar de mogelijkheden!

Lid worden?*
Ben jij geïnteresseerd om lid te worden? Als spelend lid, medewerker techniek, decorbouw of met welk oogmerk ook, meld die interesse dan via het online belangstellingsformulier!
Over toelating beslist het bestuur, dat daarbij bepaalde criteria in acht neemt, zoals o.a. wat aspirant spelers betreft, hun opleiding en ervaring.

Wil je eerst meer informatie over het lidmaatschap?
Neem dan contact op met:
Vereniging Middelburgs Theater
t.a.v. Marjan de Bel (secretaris)
Noordweg 199
4333 GE Middelburg
Telefoonnummer: 0118  623878
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda


Meisje met de parel

Vanaf 23 september 2017 speelt in het Minitheater de jubileumvoorstelling 'Meisje met de parel' onder regie van Koen Schyvens.

 

KAARTEN BESTELLEN !

Klik op de titel voor meer info


 

Lezingen over Vermeer

Op 14 oktober, 11 en 26 november zijn er lezingen over de tijd, het werk en het gezin van Vermeer.

 

Klik op de titel voor meer info


 

Laatste ronde in De Gelukkige Mandarijn (voorjaarsproductie)

een theaterkomedie van Frank Houtappels onder regie van Sofie van Scheyen.

 

Première: 10 maart 2018

Klik op de titel voor meer info


 

Het Minitheater wordt financieel ondersteund door een jaarlijkse subsidie van de gemeente

 

 logo