Eenakters op Herhaling, een succes!

In het recente verleden organiseerde het Middelburgs Theater eens per jaar in het eigen Minitheater reprises van een aantal kort ervoor bij het jaarlijkse Eenakterfestival van het Zeeuws Centrum Amateurtheater gespeelde eenakters. Korte, indringende scènes met een gemiddelde speelduur van minder dan 30 minuten. Spelers(groepen) kregen de kans om hun optreden, waarvoor met inzet en passie wordt gerepeteerd en dat anders meestal beperkt is tot een éénmalige gebeurtenis, tenminste nog één keer extra tijdens dit zogenaamde Eenakters op Herhaling te presenteren.  

Na overleg met diverse collega-groepen, in het bijzonder de Zeeuwse Komedie uit Vlissingen, is besloten dit evenement nieuw leven in te blazen en om, in geval van succes, dit weer jaarlijks te herhalen, dan eventueel afwisselend in ons Minitheater en het theater Vestzak99 in Vlissingen.

Wij beten als Middelburgs Minitheater het spits af. Zondagmiddag 18 mei 2014 vanaf 13:30 uur gaven in ons theater een vijftal groepen en één solospeler acte de présence, t.w. het Middelburgs Theater met 'Autoroute du Soleil' (bij het ZCA-Eenakterfestival met lof overladen) en verder Intermezzo (Zierikzee): "Wie wil je zijn?", Zeeuwse Komedie (Vlissingen): "Slak en Neus", Duinart (Middelburg): "Er komt iemand", Heer Hendrik ('s H-Hendrikskinderen): "M. versus D.", en Derek Meijer: "Duifje is lief". Ook die voorstellingen oogstten waardering van de festivaljury. 

Ondanks een zonovergoten zomerse dag, en daarom anders dan verwacht, kozen veel theaterliefhebbers toch voor een gang naar het Minitheater. Een vrijwel volle zaal bleek genoten te hebben van het gebodene en reageerde na afloop enthousiast. In de pauze en bij de nazit kon overigens nog ruimschoots met een drankje en hapje in het zonnetje nagepraat worden. Voorzichtige conclusie: dit moet toch weer een vervolg krijgen. Vermoedelijk volgend jaar in Vlissingen in het Vestzaktheater.

 onder: een promofoto van 'Autoroute du Soleil', de eenakter van het Middelburgs Theater

Agenda

Expositie Marja van Noort

In de maanden juli en augustus is er een tentoonstelling van foto's in de Drvkkery in Middelburg.

De vereniging bestaat 40 jaar en de foto's geven een impressie van ons knusse theater.

 

Klik op de titel voor meer info


 

Meisje met de parel

Vanaf 23 september 2017 speelt in het Minitheater de jubileumvoorstelling 'Meisje met de parel' onder regie van Koen Schyvens.

 

U kunt nu reeds kaarten bestellen.

KAARTEN BESTELLEN !

Klik op de titel voor meer info


 

Laatste ronde in De Gelukkige Mandarijn (voorjaarsproductie)

een theaterkomedie van Frank Houtappels onder regie van Sofie van Scheyen.

 

Première: 10 maart 2018

Klik op de titel voor meer info


 

Het Minitheater wordt financieel ondersteund door een jaarlijkse subsidie van de gemeente

 

 logo