Familievoorstelling voor jonge  en oude boefjes, van 8+ tot …..
Dé hit voor de kerstvakantie!

 


 HET WAS EEN FEEST!!!
OPNIEUW EEN ZEER GESLAAGDE KERSTPRODUCTIE
EEN GOEDE TRADITIE!


 

 

SYNOPSIS

In het rijk van de boevenkoning en zijn vrouw lopen kinderen vooral in de weg. Voor hen is geen plaats, want behalve de inslechte koning zelf en zijn minstens zo slechte vrouw, wonen er alleen maar in- en inslechte mensen in het koninkrijk. Dansend en zingend, vloekend en tierend jagen de inwoners op al wat blinkt en schittert. Voor kinderen is geen plaats, dus die worden op hun twaalfde verjaardag verkocht. 

Alleen Doekje is nog over. Miezerige Doekje met haar goede karakter en het enige gouden hart van heel het koninkrijk. Laat dát nou net zijn wat de koning het allerliefste hebben wil. Maar kindermoord gaat zelfs zijn vrouw te ver. Doekje heeft haar eigen zorgen. Haar ouders hebben haar geliefde, dementerende grootmoeder in een bos gedumpt. Tegen zoveel slechtheid kan ze niet op. En terwijl haar moeder met hulp van de geniepige inspecteur Galbak de arrestatie van haar vader voorbereidt, dient zij het verzoek in om van hun te scheiden. De rechtszaak van de eeuw brengt alles samen, met grootmoeder als kroongetuige. De koning en zijn vrouw krijgen de doodstraf. De corrupte rechter wordt de nieuwe koning. En Doekje? Kan zij de wereld redden van al het kwaad? Is zij de laatste hoop voor haar broers en zussen? 

Blijkbaar worden mensen soms geobsedeerd door geld en macht, ze kiezen de grootste boeven als hun president. We leven in een zo nu en dan gewetenloze wereld van opgeklopt vermaak en hebberigheid. Hoe moet een kind zich hierin handhaven? De Boevenkoning is een voorstelling voor alle leeftijden, maar gaat wel over de slechtheid van mensen. De overdrijving en de absurde humor met ¬†scherpe, geestige teksten maakt dit ‚Äď met de goedheid die overwint - dragelijk. Het publiek zal met plezier en vol leedvermaak kijken naar wat er gebeurt, maar bij thuiskomst denken: om wat voor wereld heb ik eigenlijk gelachen?

Spelers: Monica Adriaanse, Kees Baijens, Astrid de Buck, Lotte Mastenbroek, Meike  Helleman, René de Jonge, Erica de Kok, Derek Meijer, Roelie van de Velde 

Koor: Simone Adriaanse, Nanou Warman, Eva van Berkel, Marja van Loon, Jeanet Manusama, Martijn van Toor,  

Regie: Conny Ligthart Schenk

Co-regie: Derek Meijer

Muzikale vormgeving en zangcoaching: Ellis Jane 

Decor: Gerard van der Bliek

Techniek: Gertjan Adriaanse en Martijn Adriaanse

Kleding: Brigitte van Klinken

Productie: Jeanine Sinke en Marjan de Bel

Fotografie: Marja van Loon en Rob Hubrechsen

Vormgeving productiebeeld/drukwerk/trailer: The Hoekman Brothers

¬†Met dank aan de gemeente Middelburg voor de financi√ęle bijdrage.

 

Agenda


De Vader
(najaar 2023)

een bejubeld stuk over dementie onder regie van Derek Meijer

Première: 30 september 2023

Klik op de titel voor meer infoTheater DeuX speelt DoekEen verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Première: 17 juni 2023
en verder in november 2023

Klik op de titel voor meer infoSpeelplaats van de intu√Įtie

Actrice Ingrid Schr√∂der en pianist Tudor Rutjes zetten samen een unieke intu√Įtieve voorstelling neer.¬†
Laat je verrassen!
Minitheater 26 november 2023 15.00 uur; inloop vanaf 14.30.

Klik op de titel voor meer infoDe ongeschreven Kerstverhalen

Een volledig ge√Įmproviseerde voorstelling, ge√Įnspireerd op het bekende televisieprogramma
'De Vloer Op'

Première: 16 december 2023

Klik op de titel voor meer infoChakra's & Chardonnay
(voorjaar 2024)

Een hilarische toneelkomedie over Yoga, superfoods en menselijke tekortkomingen in de zoektocht naar rust, wijsheid en een lenige geest.

Klik op de titel voor meer infoHet Minitheater wordt financieel ondersteund door een jaarlijkse subsidie van de gemeente

logo

 

Laatst bijgewerkt: 
27 juli 2023