Familievoorstelling voor jonge  en oude boefjes, van 8+ tot …..
Dé hit voor de kerstvakantie!

 


 HET WAS EEN FEEST!!!
OPNIEUW EEN ZEER GESLAAGDE KERSTPRODUCTIE
EEN GOEDE TRADITIE!


 

 

SYNOPSIS

In het rijk van de boevenkoning en zijn vrouw lopen kinderen vooral in de weg. Voor hen is geen plaats, want behalve de inslechte koning zelf en zijn minstens zo slechte vrouw, wonen er alleen maar in- en inslechte mensen in het koninkrijk. Dansend en zingend, vloekend en tierend jagen de inwoners op al wat blinkt en schittert. Voor kinderen is geen plaats, dus die worden op hun twaalfde verjaardag verkocht. 

Alleen Doekje is nog over. Miezerige Doekje met haar goede karakter en het enige gouden hart van heel het koninkrijk. Laat dát nou net zijn wat de koning het allerliefste hebben wil. Maar kindermoord gaat zelfs zijn vrouw te ver. Doekje heeft haar eigen zorgen. Haar ouders hebben haar geliefde, dementerende grootmoeder in een bos gedumpt. Tegen zoveel slechtheid kan ze niet op. En terwijl haar moeder met hulp van de geniepige inspecteur Galbak de arrestatie van haar vader voorbereidt, dient zij het verzoek in om van hun te scheiden. De rechtszaak van de eeuw brengt alles samen, met grootmoeder als kroongetuige. De koning en zijn vrouw krijgen de doodstraf. De corrupte rechter wordt de nieuwe koning. En Doekje? Kan zij de wereld redden van al het kwaad? Is zij de laatste hoop voor haar broers en zussen? 

Blijkbaar worden mensen soms geobsedeerd door geld en macht, ze kiezen de grootste boeven als hun president. We leven in een zo nu en dan gewetenloze wereld van opgeklopt vermaak en hebberigheid. Hoe moet een kind zich hierin handhaven? De Boevenkoning is een voorstelling voor alle leeftijden, maar gaat wel over de slechtheid van mensen. De overdrijving en de absurde humor met  scherpe, geestige teksten maakt dit – met de goedheid die overwint - dragelijk. Het publiek zal met plezier en vol leedvermaak kijken naar wat er gebeurt, maar bij thuiskomst denken: om wat voor wereld heb ik eigenlijk gelachen?

Spelers: Monica Adriaanse, Kees Baijens, Astrid de Buck, Lotte Mastenbroek, Meike  Helleman, René de Jonge, Erica de Kok, Derek Meijer, Roelie van de Velde 

Koor: Simone Adriaanse, Nanou Warman, Eva van Berkel, Marja van Loon, Jeanet Manusama, Martijn van Toor,  

Regie: Conny Ligthart Schenk

Co-regie: Derek Meijer

Muzikale vormgeving en zangcoaching: Ellis Jane 

Decor: Gerard van der Bliek

Techniek: Gertjan Adriaanse en Martijn Adriaanse

Kleding: Brigitte van Klinken

Productie: Jeanine Sinke en Marjan de Bel

Fotografie: Marja van Loon en Rob Hubrechsen

Vormgeving productiebeeld/drukwerk/trailer: The Hoekman Brothers

 Met dank aan de gemeente Middelburg voor de financiële bijdrage.

 

Agenda


Het Minitheater is voorlopig tot 1 juni gesloten!

De vader

van Florian Zeller

Voorjaarsproductie 2020 onder regie van Lynn Schutter.

Uitgesteld!Ik huil mijn vaders tranen

van Martine Faber

een indringende eenakter bij 75 jaar bevrijding

Klik op de titel voor meer info De Kus
 

van Ger Thijs

een ontroerend toneelstuk onder regie van Anke Tanihatu

Klik op de titel voor meer info


 

Het Minitheater wordt financieel ondersteund door een jaarlijkse subsidie van de gemeente

logo

 

Laatst bijgewerkt: 
Dinsdag 23 maart 2020