van Marciel Witteman

Regie: Sofie van Scheijen

Een hilarische toneelkomedie over Yoga, superfoods en menselijke tekortkomingen in de zoektocht naar rust, wijsheid en een lenige geest.

Yogi Yan – met i-grec, want ‘middelmatigheid is de manke van deze tijd’ – runt yogaschool ‘het Boominstituut’ samen met zijn vrouw Chana (klinkt als Ghana). Yan draagt teenslippers, een witte broek en matching shirt met V-hals, en een bruine kralenketting. Geitenwollensokkentype, zou je denken, maar hij is een typische alfa male. Hij drukt zijn geslacht met graagte even tegen de billen van de jonge, knappe juriste Elvira om haar ‘in de goede positie’ te zetten. Maar het achterwerk van de middelbare Merel laat hij onberoerd.

Op zijn nieuwe boek – een beetje health goeroe heeft er immers eentje – prijkt weliswaar de naam van Yan, maar zijn vrouw Chana heeft eigenlijk al het werk gedaan. Daar wil ze erkenning voor, maar die krijgt ze niet. En als Yan dan ook nog ingaat op de avances van de Russische Olga – who buys Chanel 5 by the gallon – dan barst de bom. Chana begint haar eigen yogaschool, pal naast die van Yan.

Spelers: Derek Meijer, Larissa de Keijzer, Cherin Riemeijer, Nina Strouss en Karin Adriaanse.

Productie: Carla Roghair en Marianne Sinke

Agenda


De Vader
(najaar 2023)

een bejubeld stuk over dementie onder regie van Derek Meijer

Première: 30 september 2023

Klik op de titel voor meer infoTheater DeuX speelt DoekEen verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Première: 17 juni 2023
en verder in november 2023

Klik op de titel voor meer infoSpeelplaats van de intuïtie

Actrice Ingrid Schröder en pianist Tudor Rutjes zetten samen een unieke intuïtieve voorstelling neer. 
Laat je verrassen!
Minitheater 26 november 2023 15.00 uur; inloop vanaf 14.30.

Klik op de titel voor meer infoDe ongeschreven Kerstverhalen

Een volledig geïmproviseerde voorstelling, geïnspireerd op het bekende televisieprogramma
'De Vloer Op'

Première: 16 december 2023

Klik op de titel voor meer infoChakra's & Chardonnay
(voorjaar 2024)

Een hilarische toneelkomedie over Yoga, superfoods en menselijke tekortkomingen in de zoektocht naar rust, wijsheid en een lenige geest.

Klik op de titel voor meer infoHet Minitheater wordt financieel ondersteund door een jaarlijkse subsidie van de gemeente

logo

 

Laatst bijgewerkt: 
27 juli 2023