Een toneelvereniging onderscheidt zich van vele andere soorten verenigingen door het feit dat je niet altijd kunt meespelen in een stuk. Niet ieder lid kan in elke productie als speler worden opgesteld, terwijl de meeste mensen toch lid zijn geworden om toneel te kunnen spelen. Het niet opgesteld worden in een stuk kan dus reden tot teleurstelling geven. Het bestuur doet zijn best om zoveel mogelijk leden aan bod te laten komen in de verschillende producties.

Gelukkig zijn er naast toneelspelen veel andere dingen te doen die het uiteindelijk mogelijk maken om prachtige producties op de planken te zetten. Ook op deze manier kun je je betrokkenheid bij de vereniging tonen of cre√ęren. Dat wordt als lid zelfs van je verwacht. Denk maar aan:

 • bardienst tijdens eigen voorstellingen en die van anderen
 • kassadienst idem
 • ontwerpen en bouwen van decors
 • ontwerpen en maken van kostuums
 • bijeenzoeken en bewaren van rekwisieten
 • grimeren
 • regisseren (onder voorwaarden)
 • regie-assistentie¬†
 • PR activiteiten
 • artistiek beheer
 • techniek (licht en geluid)
 • beheer en behoud theater (diversen)
 • en niet te vergeten de jaarlijkse schoonmaak van het gehele theater

Daarbij moet je jezelf realiseren dat wanneer je meespeelt in een van de stukken je minimaal 30 keer repeteert en 10 of meer opvoeringen speelt. Dit zijn vaak hele leuke maar ook vermoeiende processen. Je moet dus echt een passie hebben om toneel te spelen. Als je dat hebt, dan vind je bij ons de allerleukste plek om je hobby uit te voeren.

Naast de vaste producties organiseert de vereniging geregeld kleinere cursussen (bv van 10 lessen), workshops of komen we bij elkaar tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten (Nieuwjaarsbijeenkomst en Start van het Theaterseizoen).
 
Van diegene die spelend lid wil worden, wordt verwacht dat hij of zij een serieuze spelcursus heeft gevolgd. De grondbeginselen van het toneelspelen zijn dan aangeleerd en dat heeft dan weer een betere aansluiting bij de groep tot gevolg. Heb jij deze cursus niet gevolgd, maar heb jij aantoonbare spelervaring en bekendheid met de grondbeginselen van het toneelspel, informeer dan naar de mogelijkheden!

Lid worden?*
Ben jij ge√Įnteresseerd om lid¬†te worden? Als spelend lid, medewerker techniek, decorbouw of met welk oogmerk ook, meld die interesse dan via het online¬†belangstellingsformulier!
Over toelating beslist het bestuur, dat daarbij bepaalde criteria in acht neemt, zoals o.a. wat aspirant spelers betreft, hun opleiding en ervaring.

Wil je eerst meer informatie over het lidmaatschap?
Neem dan contact op met:
Vereniging Middelburgs Theater
t.a.v. Marjan de Bel (secretaris)
Noordweg 199
4333 GE Middelburg
Telefoonnummer: 0118  623878
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda


In verband met de coronamaatregelen wordt bij voorstellingen iedereen vanaf 13 jaar gecontroleerd.
Dit kan met de QR-code, een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag (max. 24 uur oud) of een herstelbewijs van corona.
 

De vader

van Florian Zeller

een internationaal bejubeld stuk over dementie onder regie van Lynn Schutter.

Première: 11 december 2021 (uitgesteld)

Klik op de titel voor meer info

Direct kaarten bestellenPotpourri

Toneelvereniging Pauze speelt
op 28, 29 en 30 januari 2022
een mix van losse scenes in het Minitheater onder regie van
Dominique Duijndam.Aquarium

van Nathan Vecht

een zwarte komedie over privacy en gezien willen worden onder regie van Willem Huijbreghs.

Première: 12 maart 2022

Klik op de titel voor meer infoDe ZOLDER van LELIEGRACHT 6

MINK theaterproducties speelt
op 28 mei 2022 in het Minitheater een voorstelling die speelt op het moment dat Nederland bijna bevrijd is van de Duitsers in de Tweede wereldoorlog.

Klik op de titel voor meer infoHet Minitheater wordt financieel ondersteund door een jaarlijkse subsidie van de gemeente

logo

 

Laatst bijgewerkt: 
Zaterdag 27 november 2021.